Little House 02 / 90odesign

Little House 02 / 90odesign

© Quang Tran© Quang Tran© Quang Tran© Quang Tran+ 17


  • Region Area of ​​this architecture project Region :
    170 m²

  • Year Year of realization of this architectural project

    Year:


    2022


  • Photographs

  • Manufacturers Marks with products used in this architecture project
    Manufacturers: jotun, Dong Tam Group, xingfa
© Quang Tran
© Quang Tran

Text description provided by the architects. From a young family into modern life, after stressful working hours in the office, they want their home to be a place full of warmth and relaxation. Where you can see the greenery, the sun, the clouds and feel the fresh breeze every day. They want to take advantage of the free time in the evening to meet and talk with their children, to play with them and to study with them. Therefore, when choosing a space planning solution, connectivity is a top priority for an architect.

© Quang Tran
© Quang Tran
Plan
Plan
© Quang Tran
© Quang Tran

The project is about 10 km from the center of Ben Tre town, this project has a large area and a west-facing facade. With the design criteria above, the architect chose a one-story house plan, separating the living and sleeping areas with a courtyard in the middle of the house. This courtyard is a space to connect family members, has a flexible function, a corner for working, exercising and a playground for children. The trees in the spaces also help to make the air fresh and the temperature cool.

© Quang Tran
© Quang Tran
© Quang Tran
© Quang Tran

The main entrance faces north, accessible through a large hall to avoid direct sunlight, this hall is also a relaxation area for family members every evening. The natural ventilation system is arranged throughout the building with a two-layer wall solution: ventilation bricklayer and sliding glass door layer. This solution avoids harshness. They provide good ventilation and provide the privacy necessary for family life.

© Quang Tran
© Quang Tran

The work uses terracotta ventilation bricks, dark wood color on a white painted background, combining green areas, creating a modern element mixed with a bit of rustic mixed with nature. These cold substances bring a feeling of warmth and relaxation to the family. When choosing a design solution, the architect wants that, regardless of the living space, family members can see and talk to each other, thus helping to make the family atmosphere more comfortable. This is also the most important “feeling” that the design team wants to convey to customers.

© Quang Tran
© Quang Tran

Comments are closed.